Een kunstoverZicht

Overzicht van alle kunstwerken in de openbare ruimte

Kunst in Amsterdam: de stad is er vol van. Ook de gevels van veel gebouwen zijn versierd met kunstwerken. Al deze kunstwerken maken Amsterdam tot één groot openluchtmuseum.

 Het toepassen van kunst in de openbare ruimte en gebouwen is sinds het begin van de vorige eeuw een traditie in Amsterdam. Als gevolg hiervan heeft de stad nu een speciale kunstcollectie voor buiten opgebouwd. Kunstwerken zijn tot stand gekomen in opdracht van onder andere gemeenten, stadsdelen en appartementsverenigingen.

Kunst voor iedereen zichtbaar

Kunstwerken voor iedereen zichtbaar op straten, parken en pleinen. Als het kunstwerk zich in een gebouw bevindt en zichtbaar is vanaf de openbare weg, wordt hier ook rekening mee gehouden. In het overzicht zijn ook enkele binnenkunstwerken opgenomen, mits deze zich in voor iedereen toegankelijke openbare gebouwen bevinden.

Hoe vind je een kunstwerk?

Eén website heeft nu meer dan duizend kunstwerken uit de hele stad. Op zoek naar werk van een specifieke kunstenaar in de stad? Of aan de maker van een werk waar je dagelijks langskomt? Je vindt ze in het overzicht van onderstaande link of via de zoekmachine.